Општина Љиг је данас угостила представнике Агенције за безбедност саобраћаја у оквиру кампање подизања свести о безбедном учествовању у саобраћају особа старијих од 65 година.

Катарина Лазић, помоћник председника општине, у улози домаћина отворила је скуп и представила присутне чланове локалног савета за безбедност саобраћаја, Зорана Илића, саобраћајног инспектора и Слађана Јовића, представника полицијске станице Љиг.

У име Агенције за безбедност саобраћаја говорио је Душко Пешић, начелник Одељења за планирање, превенцију и едукацију, а као представници струке обратили су се Зоран Деспотовић, саобраћајни инжењер и Ненад Вукас, виши медицински техничар.

Према подацима којима располаже Агенција, свака четврта особа која настрада у саобраћајној несрећи је старија од 65 година, док чак сваки други пешак, који погине у саобраћајној несрећи, припада истој старосној групи.

Едукативне трибине на ову тему се тренутно организују у 10 градова и општина, међу којима је и Љиг. Наши суграђани, који припадају овој циљној групи, радо су се одазвали и учествовали у трибини, дајући допринос овој проблематици својим коментарима.

Агенција је свим учесницима трибине обезбедила симболичан поклон, који се састоји од кишобрана, цегера и светлоодбојног прслука, уз одговарајући едукативни материјал у виду брошуре.

Галерија

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.