Свечана седница

4 6 11Свечаном седницом СО Љиг обележен је Дан општине Љиг у присуству општинских већника, директора јавних установа и предузећа и бројних званица. Тим поводом додељена су јавна признања у виду Дипломе „Ђак каплар“ у новчаном износу од 25.000 динара  и плакете „Ђак каплар“ највишег општинског признања.

Плакета „Ђак каплар“ додељена је Славици Миливојевић из Љига, директорки Градске библиотеке. Kао професор немачког језика, после дугогодишњег педагошког рада, наставила је свој рад у библиотеци. Са много љубави и посвећености пуне 23 године. Славица је учинила да библиотека постане и буде храм културе у Љигу. Љубав према уметности, човеку и лепоти несебично је даровала и делила грађанима општине Љиг свих ових година.

 

Дипломе „Ђак каплар“ додељене су:

 1. Ивану Илићу, младом пољопривреднику из МЗ Пољанице. Домаћинство Ивана Иић броји 67 музних крава и у обради је око 45 ха земље, а како кажу мештани за Ивана познат је по доброј организацији посла, поштењу и честитости;
 2. Лазару Томовићу из Љига, ђаку генерације СШ „Хиљаду триста каплара“ Љиг.

Ученицима носиоцима „Вукове дипломе“ у школској 2017/2018. години додељене су новчане награде у износу од 15.000 динара и то:

ОШ „Сава Kерковић“ Љиг:

 1. Николина Божић – ЂАK ГЕНЕРАЦИЈЕ
 2. Ања Kујунџић
 3. Милица Николић
 4. Тамара Павловић
 5. Никола Тодоровић
 6. Јован Перлић
 7. Нина Степановић
 8. Валентина Радовановић
 9. Николина Степановић
 10. Милица Миливојевић

ОШ „Сестре Павловић“ Белановица:

 1. Нада Максимовић – ЂАK ГЕНЕРАЦИЈЕ

СШ „Хиљаду триста каплара “ Љиг:

 1. Лазар Томовић – ЂАK ГЕНЕРАЦИЈЕ и носилац Дипломе „Ђак каплар“
 2. Дуња Новаковић
 3. Аница Матић
 4. Вишња Петровић

Свим суграђанима општине Љиг честитамо Дан општине!

Оставите одговор