untitled folder 4

 

ТЕКСТ НАРЕДБЕ

На основу чланова 43. и 44. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљање ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Србије“ бр. 87/18), те Одлуке Председника Републике, Председника Народне Скупштине и Председника Владе о проглашењу ванредног стања („Службени гласник Републике Србије“ бр. 29/20), Штаб за ванредне ситуације општине Љиг, на седници одржаној дана 20.03.2020.године, доноси:

Н А Р Е Д Б У

I

НАЛАЖЕ СЕ затварање свих угоститељских објеката (хотели, мотели, ресторани, летњи ресторани – баште, ћевабџинице, пивнице, бифеи, гостионице, кафане, кафићи, кафе-посластичарнице, дискотеке) и других објеката (спортске кладионице), на подручју општине Љиг за време трајања ванредног стања, с тим да се наредба не односи на угоститељске објекте који врше доставу хране.

II

ОГРАНИЧАВА СЕ рад пекара и месарских радњи за време трајања ванредног стања на време од 06,00 – 18,00 часова. У оквиру прописаног радног времена у продајном објекту може се вршити само продаја.

III

ОГРАНИЧАВА СЕ рад продавницама прехрамбене робе и осталим трговинским објекатима за време трајања ванредног стања на време од 06,00 – 18,00 часова.

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ задржавање и окупљање у и испред наведених објеката.

IV

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ окупљање и задржавање на бензинским пумпама на територији општине Љиг дуже од времена потребног за редовно коришћење услуга пумпи.

V

НАЛАЖЕ СЕ прекид пијачне продаје.

VI

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ улична продаја.

VII

ОГРАНИЧАВА СЕ рад у фризерским и козметичким салонима за време трајања ванредног стања на време од 09,00 – 18,00 часова.

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ истовремено присуство више од две особе у наведеним објектима.

VIII

Наредба ступа на снагу 21.03.2020.године.

IX

Наредба ће бити објављена на званичној интернет презентацији Општине Љиг и достављена свим објектима наведеним у наредби, Полицијској станици Љиг, ЈКП „Комуналац“ Љиг и Комуналној инспекцији Општинске управе општине Љиг.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.