viber_image_2LLL020-08-19_13-22-04

На данашњој редовној  седници СО Љиг поново је изабран на функцију председника општине Драган Лазаревић  (СНС), који је на тој позицији од 2014. године. Функцију заменика председника општине  у овом мандату обављаће Миломир Радојичић (СПС).

„Захвалио бих се на поверењу које ми грађанке и грађани Љига указују још од 2014. године и трудићу се да и у овом мандату  то оправдам  и заступам интересе грађана, и да ћу часно и одговорно вршити дужност одборника у интересу грађана општине Љиг.“ –  истакао је у свом излагању Драган Лазаревић, председник општине Љиг.

Претходно на конститутивној седници локалног парламента, за председника Скупштине изабран је Веселин Шиљеговић, за заменика председника Скупштине Марина Милаковић, док је за секретара Скупштине постављена Марија Филиповић.

viber_image_2020-08-19_13-22-03

Љишка Скупштина од овог сазива броји 23 одборника. Највише мандата, 12 освојила је СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА, ГРУПА ГРАЂАНА „ЗА ОПСТАНАК И БУДУЋНОСТ ЉИГА И КАЧЕРА“ – ДР МИРОСЛАВ МАКСИМОВИЋ – МИКИ са укупно 4 одборника, СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ  са 3 одборника, , ГРУПА ГРАЂАНА „ЗАЈЕДНО И ОДЛУЧНО ЗА ОПШТИНУ ЉИГ“ – МР ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ – ПЕРСИНАЦ, ДИПЛ.ИНЖ. са 3 одборника и ГРУПА ГРАЂАНА „ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БОЉИ ЉИГ – МИХАИЛО ЗЕЧЕВИЋ“ са 1 одборником.

На предлог кандидата за председника Општине Љиг изабрани су и чланови Општинског већа које од овог сазива броји укупно 5 чланова, уз председника Општине и његовог заменика. Чланови које је изабрала Скупштина су: Горан Миловановић за област спорта, Владимир Нерић, за област привреде, Милован Марковић, за област пољопривреде, Гордана Обрадовић, за област социјалне политике и Михаило Зечевић за област саобраћаја.

viber_image_2020-08-19_13-KK22-03viber_image_2020-08-L19_13-22-04

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.