Општинско веће општине Љиг позива све грађане, удружења као и стручну јавност да се упознају са радним текстом Нацрта Одлуке о промени Статута општине Љиг (у даљем тексту: Нацрт oдлуке) и да дају предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту oдлуке одржаће се од 03.10.2022.до 19.10.2022. године.

Учесници у јавној расправи су представници органа општине Љиг, грађани, удружења, стручна јавност, као и друге заинтересоване стране.

Примедбе и сугестије достављају се Општинској управи општине Љиг – Одељењу за скупштинске послове на е-mail sekretar@ljig.net или предајом на писарници, канцеларија бр. 5, у приземљу зграде Општине Љиг, са напоменом: „За јавну расправу о Нацрту Одлуке о промени Статута општине Љиг“, најкасније до 19.10.2022.године до 10 часова.

Предлози, сугестије и коментари се подносе у слободној форми.

У оквиру спровођења јавне расправе биће одржан отворени састанак 19.10.2022. године сали број 21/III у згради Општине Љиг, ул. Карађорђева број 7, са почетком у 11:00 часова, на којем ће бити представљен текст Нацрта oдлуке.

По окончању Јавне расправе, Општинско веће општине Љиг ће сачинити извештај о одржаној јавној расправи и у року од 15 дана од њеног окончања исти објавити на интернет презентацији  http://www.ljig.rs/.

Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са радним текстом Нацрта oдлуке са образложењем.

Нацрт-Одлуке-о-промени-Статута-општине-Љиг

19.10.2022.

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

Општинско веће општине Љиг је на седници одржаној дана 03.10.2022.године упутило јавни позив за учешће у јавној расправи о  Нацрту Одлуке о промени Статута општине Љиг (у даљем тексту: Нацрт одлуке)  који је објављен на интернет презентацији општине Љиг.

Јавна расправа о Нацрту одлуке одржана је од 03.10.2022.до 19.10.2022. године.

У складу са Програмом јавне расправе отворени састанак представника надлежних органа Општине са заинтересованим грађанима, представницима удружења грађана и средстава јавног обавештавања, одржан је  19.10.2022. године сали број 21/III у згради општине Љиг, ул. Карађорђева број 7, са почетком у 11:00 часова. Отвореном састанку су присуствовали Марија Филиповић, Секретар Скупштине општине Љиг, члан комисије за израду Нацрта Одлуке о промени Статута општине Љиг и Саша Симић, референт за скупштинексе послове. На отвореном састанку није било присутних грађана.

До 19.10.2022.године до 10:00 часова није пристигла ни једна сугестија, мишљење. 

Након разматрања свега наведеног, констатовано је да је Нацрт Одлуке о промени Статута општине Љиг израђен у складу са Законом о локалној самоуправи и другим важећим прописима. 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.