НА ПОДРУЧЈУ ЉИГА НЕМА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНA ВИРУСА, У САМОИЗОЛАЦИЈИ 21 ОСОБА

Саопштење Штаба за ванредне ситуације

Према последњим информацијама од јутрос на подручју љишке општине 21 особа налази се у самоизолацији, док оболелих од вируса ЦОВИД- 19 нема.

Снабдевање основним животним намирницама и лековима за старије од 65 година на подручју месних заједница врше председници МЗ у сарадњи са волонтерима и геронтодомаћицама, док на подручју Љига то раде волонтери Црвеног крста.

У току ноћи није било кршења забране током полицијског часа, сазнајемо из љишке полиције. Пар лица је легитимисано међутим, имали су уредне потврде о извршавању радне обавезе.

Испред јавних установа, као и стамбених зграда у Љигу и Белановици данас се врши дезинфекција као и дератизација.

У току вечери припадници ватрогасно- спасилачке јединице вршиће прање и дезинфекцију улица, док ће преко дана тај посао обављати радници ЈКП “Комуналац”.

Што се тиче наставе на даљину, она према речима директора школа функционише без проблема и деца и наставници су се брзо снашли и кренули са савладавањем новог градива.

Уколико имате потребу за набавком основних животних намирница и лекова, а немате ближе сроднике или комшије који то могу обавити за вас контактирајте општински Штаб за ванредне ситуације који је дежуран од 0-24 ч на број : 014/3445-044.

ррр

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.