На седници Општинског већа једногласно је утврђени су Предлози Одлука о другој измени Одлуке о буџету општине Љиг за 2021.годину и  измени Кадровског плана Општинске управе општине Љиг за 2021.годину.

Скупштини је на разматрање и коначно одлучивање прослеђен Предлог Одлуке о мрежи јавних основних школа на територији општине Љиг којим се утврђује број и просторни распоред јавних основних школа на територији општине Љиг. Овом одлуком предвиђено је да Основна шлола „Сава Керковић“ из Љига има 13 издвојених одељења, док ће матична Основна школа „Сестре Павловић“ из Белановице имати 5 издвојених одељења. На територији наше општине са радом ће наставити Издвојено одељење  Музичке школе“Марко Тајчевић“ из Лазаревца, а образовни процес обављаће у седишту Основне школе „Сава Керковић“ у Љигу.

Због несташице воде изазване неповољним временским приликама Општинско веће је, на основу захтева ЈКП „Комуналац“ Љиг, донело Одлуку о мерама за рационализацију потрошње воде за пиће. То подразумева да се вода из водовода не користи за поливање и прање улица, тротоара, травњака и слично, као и да сви корисници у оквиру својих кућних инсталација предузму одговарајуће мере како би се спречило непотребно расипање воде (славине, водокотлићи и сл.). За спровођење ове одлуке задужено је Одељење за инспекцијске послове Општинске управе Општине Љиг.

 

 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.