Данас је општину Љиг посетила помоћница министра за бригу о породици и демографију, Александра Чамагић, са својим тимом. На овом састанку представници овог Министарства су се упознали са ситуацијом у нашој локалној самоуправи што се тиче демографске слике.

Општина Љиг издваја значајна средства за мере из области популационе политике, као што су једнократна новчана помоћ за свако рођено дете у износу од 500 евра у динарској противвредности, бесплатан вртић, бесплатни уџбеници за све прваке, бесплатан превоз, наградно путовање за све носиоце Вукове дипломе, бесплатне карте за базен…

Проблеми са којима се наша локална самоуправа сусреће, а тичу се демографске слике, јесу првенствено нова радна места, односно отварање фабрике, како би се запослило 200 до 300 људи, као и изградња новог вртића, да не би било листе чекања.

Морамо да напоменемо да Република издваја значајна средства када су у питању мере популационе политике, као и да су најавили да ће се у будућем периоду ове мере још више унапредити. Свакако, Министарство је похвалило примере добре праксе у нашој општини и констатовали су да смо ми једна од ретких општина која издваја оволико средстава, имајући у виду буџет који нам је на располагању.

viber_image_2021-11-08_14-46-34-977

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.