ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА У ЉИГУ, ДАНАС КИНЕСКУ ВАКЦИНУ ПРИМИЛО 70 ЉИЖАНА
На пункту за вакцинацију у Дому здравља ” Љиг” данас су вакцинисана 62 пацијента која су се пријавила преко кол центра и еУправе и 8 који су самоиницијативно то тражили. Према досадашњим подацима за сутра се пријавило 36 пацијената да прими прву дозу вакцине кинеског произвођача “Синофарм” која је за сада једина у оптицају. Пре примања вакцине врши се лекарски преглед, док је за пункт за имунизацију опредељено превијалиште и средњи улаз у зграду љишког дома здравља. Вакцинацију спроводи др Марија Ускоковић која је од почетка епидемије ангажована у ковид амбуланти уз помоћ три медицинске сестре које су између осталог задужене и за протоколарни део. Радно време пункта за вакцинацију је од 8 часова ујутру па док се не вакцинишу сви пријављени за тај дан.
У Ковид амбуланти ДЗ Љиг 19.01.2021. прегледано је укупно 44 пацијената.
Од тога 4 прва прегледа и 40 контролних.
Није било тестирања PCR методом .
Стигло је 6 PCR  резултата пацијената тестираних 18.01.2021. године, од тога 1 позитиван и 5 негативних. Чека се још један PCR  резултат од 18.01.2021.
Један пацијент је послат у ОБ Ваљево .
Урађено је 3 брза теста (одраслих), сви негативни.
У трећем таласу епидемије укупно је инфицирано 717 пацијената, излечено је од почетка епидемије 600, док је активно 243 пацијента. Од свих узрока од почетка епидемије преминуло је 22 Љижана.

Заинтересовани за вакцинисање против COVID-19 могу се пријавити попуњавањем једноставног упитника на порталу еУправa (www.euprava.gov.rs).

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.