Део Јединственог бирачког списка за територију општине Љиг изложен је у седишту Општинске управе општине Љиг, ул. Карађорђева бр. 7, канцеларија бр. 19 /2.

Увид у део Јединственог бирачког списка врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Љиг могу поднети Општинској управи у времену од 07:00-15:00 часова сваког радног дана најкасније до дана закључења бирачког списка 31.12.2021. године.

Грађани могу од расписивања републичког референдума до најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно до 25.12.2021. године, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећем референдуму гласати по месту боравишта на територији општине Љиг (изабрано место гласања). У истом року, бирачи који имају боравиште у иностранству могу да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећем референдуму гласати у иностранству.Овај податак не може се мењати до окончања изборног поступка.

Након закључења бирачког списка, па све до 72 часа пре дана референдума, за све промене у бирачком списку надлежно је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

У поступку вршења увида у бирачки списак лице овлашћено за ажурирање бирачког списка  и лице задужено за пружање техничке подршке Општинске управе  дужни су да поступају у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.

Увид у јединествени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs /registri/jedinstveni-birački-spisak уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

Обавештење за ЈБС за референдум

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.