ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЉИГ У НОВОМ ОБЈЕКТУ ОШ “СЕСТРЕ ПАВЛОВИЋ” У БЕЛАНОВИЦИ
Данас, 3. децембра, обележен је Дан општине Љиг и том приликом уручена су признања и награде нашим истакнутим суграђанима у виду Плакета “Ђак каплар” и Диплома “Ђак каплар”.
Плакету “Ђак каплар” добиле су:
1. др Милена Васиљевић и
2. др Славица Ђорђевић
Диоломе “Ђак каплар” добили су:
1. Момчило Пантић, пољопривредник из Шутаца;
2. Милорад Јовановић, спортски судија из Пољаница;
3. Давор Ћајић, студент-спортиста из Славковице;
4. Андријана Марковић, носилац Вукове дипломе и ђак генерације из Љига и
5. Милица Матић, носилац Вукове дипломе и ђак генерације из Љига.
Награде су примили и носиоци “Вукове дипломе” из основних школа:
ОШ “Сава Керковић” Љиг
1. Јасмина Ђукнић, која је уједно и ђак генерације и
2. Маја Максимовић
ОШ “Сестре Павловић” Белановица
1. Петар Максимовић, који је уједно и ђак генерације.
Овај дан је од значаја за нашу општину, јер се управо данас присећамо славних дана наше историје и предака. Тог 3. децембра 1914. године отпочела је одлучна контра офанзива српске војске у склопу славне Колубарске битке, под вођством генерала Живојина Мишића. Била је то борба у чију победу није веровао нико осим војводе Живојина Мишића и његових бораца. Борба у коју је снагу и свежину унела млада крв 1300 каплара.
Посебно нам је задовољство што смо овај дан обележили у Белановици у ОШ “Сестре Павловић” која је реконструисана у протеклој години. Овај пројекат је од великог значаја за нашу општину, а уједно је и један од највећих пројеката који је дошао у наш Љиг! Захвални смо председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Републике Србије и Канцеларији за управљање јавним улагањима што су несебично финансирали овај пројекат! Деца из Белановице и из целог качерског краја имају прилику да се школују и усавршавају у једном модерном објекту, као што је овај!
Свим грађанима општине Љиг желим да честитам Дан општине и уверен сам да ћемо следеће године овај дан прославити у неком новом изграђеном објекту који ће бити у интересу свих наших суграђана!
1
8 6
21 17 1141813 27

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.