IMG-15b89116d4f7e8e104250e520482e2af-VDOM ZDRAVLJA FUNKCIONIŠE, LJIG NIJE ŽARIŠTE DOK REZULTATI TO NE POTVRDE!!!

Do popodne održana je sednica Štaba za vanredne situacije. Na njoj je potrđeno da na području ljiške opštine ima ukupno 11 obolelih od korona virusa, uključujući i 3 nova slučaja od jutros.Do sada je ukupno testirano 35 stanovnika ljiške opštine, dok se sutra očekuje još 13 lica koja će biti podvrgnuta testiranju.Najviše pažnje posvećeno je situaciji u Domu zdravlja ” Ljig”. Takođe, konstatovano je da za sada ova ustanova funkcioniše i u stanju je da sprovodi sve redovne obaveze. Najugroženiji deo službe su vozači, pa je Štab naložio ovoj ustanovi da angažuje volontere ili ugovorom o delu primi potreban broj ljudi koji bi obavljali posao vozača.
Konstatovano je da je najveći broj zaraženih u valjevskoj bolnici i to pacijenti sa dijalize. Kao bespotrebno smatra se i širenje panike za još nepotvrđene rezultate na jučerašnjoj konferenciji Stručno- operativnog tima Valjevo , koju je održao njen šef dr Zoran Živković, “upozoravajući na Ljig kao potencijalno novo žarište” i iznošenjem neistina da je pacijent inače zaposlen u Službi hitne medicinske pomoći u Ljigu, kod koga je potvrđen korona virus, zbrinut u KBC ” Zemun”.
-Naš sugrađanin, radnik ljiškog Doma zdravlja, nikada nije bio hospitalizovan u KBC ” Zemun” već u ” Seltres” u Mladenovcu. Iznošenjem još uvek nepotvrđenih informacija i neistina oko hospitalizacije, kod stanovnika ljiške opštine koja je i pre rezultata označena kao potencijalno žarište stvorila se velika i bespotrebna panika.
Štab za vanredne situacije Opštine Ljig obratiće se nadležnim organima radi sankcionisanja zbog nepotrebnog širenja panike i iznošenja nepotvrđenih informacija od strane dr Živkovića.- saopštili su nadležni iz ljiškog Štaba za vanredne situacije.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.