ИЗВЕШТАЈ СА ПРВЕ СЕДНИЦЕ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ ЉИГ

Влада Републике Србије је донела Одлуку о распуштању Скупштине општине Љиг и образовању Привременог органа општине Љиг и Решење о именовању председника и чланова Привременог органа општине Љиг („Службени гласник РС“ бр. 94/2023). 

За председника Привременог органа именован је Миломир Старчевић а за чланове су именовани: Драган Лазаревић, Веселин Шиљеговић, Миломир Радојичић и Драган Павловић.  Привремени орган обављаће текуће и неодложне послове из надлежности Скупштине општине Љиг и извршних органа општине утврђене законом и Статутом општине, до конституисања Скупштине и избора извршних органа општине након одржаних избора.
.
.

01.11.2023.
Извештај са прве седнице привременог органа општине Љиг
На првој седници одржаној 31.10.2023. године донет је Пословник Привременог органа општине Љиг, именован секретар Привременог органа, донета су решења о престанку мандата одборника Скупштине општине Љиг, о  престанку дужности председника Скупштине општине Љиг, о престанку дужности заменика председника Скупштине општине Љиг, о  престанку дужности секретара Скупштине општине Љиг, о  престанку дужности председника Општине Љиг, о  престанку дужности заменика председника  Општине Љиг,  о  престанку дужности помоћника председника Општине Љиг, о  престанку мандата чланова Општинског већа општине Љиг, одлука о утврђивању радноправног статуса председника, чланова и секретара Привременог органа општине Љиг, решење о образовању Административне комисије и решење о разрешењу и именовању заменика секретара Изборне комисије општине Љиг.
.
.
14.11.2023.
Извештај са друге седнице привременог органа општине ЉигДанас је одржана 2 седница Привременог органа општине Љиг на којој је донета Одлука о четвртој измени Одлуке о буџету општине Љиг за 2023.годину. Привремени орган усвојио је Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Љиг за период јануар – јун 2023. године.
На седници су донете и одлуке о видео надзору на подручју насељеног места Љиг, мрежи предшколских установа на територији општине Љиг и седмој измени Плана јавних набавки за 2023. годину.
.
.
27.11.2023.
Извештај са треће седнице привременог органа општине Љиг

Привремени орган општине Љиг одржао је трећу седницу и на њој су донете следеће одлуке: Донета је Одлука о наградама, јавним признањима и звању „Почасни грађанин“ општине Љиг; Решење о престанку мандата председнику и члановима Комисије за одликовања и доделу друштвених признања Скупштине општине Љиг и предлога Решења о престанку мандата председнику и члановима Комисије за доделу стипендија Скупштине општине Љиг; Образована је Комисија за одликовања и доделу друштвених признања Привременог органа општине Љиг; Образована Комисија за доделу стипендија Привременог органа општине Љиг и донета Одлука о прихватању преноса права јавне својине над покретним стварима.

.
.
30.11.2023.
Извештај са четврте седнице привременог органа општине Љиг
Привремени орган општине Љиг одржао је четврту седницу и на њој су донете одлуке:
Усвојен је Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Љиг за 2023. годину, за период јануар- септембар 2023. године; Донета је Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину на територији општине Љиг; Донета је Одлука о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији опшине; и Решење о попису и образовању пописне комисије за попис имовине општине Љиг.
.
.
01.12.2023.
Извештај са пете седнице привременог органа општине Љиг
Привремени орган општине Љиг одржао је пету седницу и на њој је донета Одлука о додели звања „Почасни грађанин“ општине Љиг.
.
.
05.12.2023.
Извештај са шесте седнице привременог органа општине Љиг
Данас је одржана 6. седница Привременог органа општине Љиг на којој је донето Решење о употреби текуће буџетске резерве у Одлуци о буџету општине Љиг за 2023.годину.

Привремени орган донео је и Елаборат зимске службе 2023/24 за општину Љиг којим се уређује зимско одржавање путева на подручју насељеног места Љиг и насељеног места Белановица, као и осталих насељених места у општини Љиг у укупној дужини од 1250 километара.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.