Програм уређивања грађевинског земљишта на територији општине Љиг за 2021. годину

Позив за давање коментара на Програм

Програм уређивања грађевинског земљишта на територији општине Љиг за 2021. годину, (у даљем тексту: Програм), обухвата уређивање грађевинског земљишта на територији општине Љиг,  улагања у припремање и опремање земљишта изградњом објеката комуналне инфраструктуре и изградњом и уређењем површина јавне намене. Програм се заснива на решењима и условима садржаним у законима, одлукама и прописима којима се уређују односи у области земљишне политике и грађења.

Врсту и обим програмских задатака опредељују планирани приходи и примања у 2021. години, стање реализације инвестиција и изградње објеката комуналне инфраструктуре чија реализација траје више година, стање реализације инвестиција за изградњу капиталних саобраћајница од посебног интереса за општину, стање израде започете планске и техничке документације.

Програм садржи избор приоритетних објеката комуналне инфраструктуре и планираних активности које су утврђене по следећим основним критеријумима:

  • завршетак и довођење у функцију објеката чија је изградња у току;
  • одржавање континуитета изградње комуналних објеката значајних за развој општине у целини;
  • израда планске и техничке документације за просторе и објекте чија је реализација извесна, као припрема за реализацију Програма у наредним годинама.

Радови на уређивању грађевинског земљишта који нису обухваћени овим програмом могу се изводити под условом да се обезбеде посебна,односно наменска средства за финансирање и да ти радови битно не утичу на извршење радова утврђених овим програмом. Реализацији ових радова приступа се на основу програма и усвојених одлука од стране јавних предузећа, односно установа.

Програмом се обухватају  и сви радови на уређивању грађевинског земљишта на целом подручју јединице локалне самоуправе, без обзира на њиxове специфичности у погледу извора и услова финансирања, организације обављања стручних послова и сл, као и на посебне надлежности, овлашћења и улоге појединих субјеката.

Пројекти усвојени и одобрени од стране Министарстава или других државних органа и организација, биће саставни део овог програма.

Укупно предвиђена средства за уређивање грађевинског земљишта у 2021.  години износе            1.144.032.777,00        динара и то:

-уређивање грађевинског земљишта вршиће се према расположивим средствима која су за ове намане предвиђена одлуком о буџетом општине Љиг за 2021. годину,

Средства за директне, индиректне и остале кориснике буџетских средстава у износу до                   97.870.000,00 динара

Средства која су обезбеђена или се очекују из других извора до                                                       1.046.162.777,00 динара

 

Обим предвиђених средстава за реализацију Програма дефинисан је на основу планираних активности за сваку врсту објеката, односно активности.. Програм дефинисан на овај начин пружа флексибилност и омогућава већу извесност у реализацији

 

 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.