АГЕНЦИЈА ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ И УРБАНИЗАМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОГЛАШАВА
ЈАВНИ УВИД у НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ ИНФРАСТРУКТУРНОГ КОРИДОРА ДРЖАВНОГ ПУТА I РЕДА „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ” И
ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА
ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ ИНФРАСТРУКТУРНОГ КОРИДОРА ДРЖАВНОГ ПУТА I РЕДА „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ” НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

ЈАВНИ УВИД у Нацрт Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора државног пута I реда „Вожд Карађорђе” (у даљем тексту: Нацрт просторног плана) и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора државног пута I реда „Вожд Карађорђе” на животну средину (у даљем тексту: Извештај о стратешкој процени утицаја), одржаће се од 18. марта до 16. априла 2024 године у трајању од 30 дана, сваког радног дана у зградама скупштина града Београда, градских општина Лазаревац, Младеновац и Сопот, града Крагујевца  и општина Лајковац, Аранђеловац, Топола, Рача, Смедервска Паланка, Лапово, Велика Плана, Љиг и Баточина, као и на интернет страници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (http://www.mgsi.gov.rs).

Физичка и правна лица примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја могу доставити у писаној форми градској/општинској управи у току трајања јавног увида, закључно 16. априла 2024. године или директно Агенцији за просторно планирање и урбанизам Републике Србије, Краља Милутина 10а, 11 000 Београд.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА планског документа биће одржана у среду 27. марта 2024. године са почетком у 11,00 часова у згради сале биоскопа, ул. Књаза Милоша 293, Аранђеловац.  

ЈАВНА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ЈАВНИ УВИД биће одржана по завршетку јавног увида, у среду 24. априла 2024. године са почетком у 11,00 часова у згради Дома омладине, ул. Јосипа Грушoвника 1, Аранђеловац.

Физичка лица и представници правних лица која су у току трајања јавног увида поднела примедбе у писаном облику, могу присуствовати јавној седници и усмено их образложити. О свакој поднетој примедби обрађивач планског документа јавно износи свој став.

У складу са чланом 47b. став 5. Закона о планирању и изградњи на јавни увид се позивају сви оргаии, посебне организације, односно имаиоци јавних овлашћења, који су доставили посебне услове.

МАТЕРИЈАЛ

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.