Јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину на територији општине Љиг и Нацрту Одлуке о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине Љиг

Привремени орган општине Љиг позива све грађане, удружења као и стручну јавност да се упознају са радним текстом Нацрта Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину на територији општине Љиг и Нацрту Одлуке о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине Љиг (у даљем тексту: Нацрти oдлука) и да дају предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту oдлуке одржаће се од 14.11.2023. до 29.11.2023. године.

Учесници у јавној расправи су представници органа општине Љиг, грађани, удружења, стручна јавност, као и друге заинтересоване стране.

Примедбе и сугестије достављају се Општинској управи општине Љиг – Одељењу за финансије, на е-mail finansije@ljig.rs или предајом на писарници, канцеларија бр. 5, у приземљу зграде Општине Љиг, са напоменом: „За јавну расправу о Нацрту Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину на територији општине Љиг и Нацрту Одлуке о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине Љиг“ најкасније до 29.11.2023. године до 10 часова.

Предлози, сугестије и коментари се подносе у слободној форми.

У оквиру спровођења јавне расправе биће одржан отворени састанак 29.11.2023. године сали број 21/III у згради Општине Љиг, ул. Карађорђева број 7, са почетком у 12:00 часова, на којем ће бити представљен текст Нацрта oдлука.

По окончању Јавне расправе, Привремени орган општине Љиг ће сачинити извештај о одржаној јавној расправи и у року од 15 дана од њеног окончања исти објавити на интернет презентацији  http://www.ljig.rs/.

Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са радним текстом Нацрта oдлука са образложењем.

1 Zakljucak Javna rasprava

2 ЈАВНИ ПОЗИВ

3 Програм јавне расправе

ОДЛУКА ПРОСЕЧНЕ ЦЕНЕ 2024- нацрт

Предлог одлуке о занама- за порез на имовину за 2024.
ПРИЛОГ 1 ПЛАН НАМЕНА ПОВРШИНА.pdf
ПРИЛОГ 2 ПЛАН НАМЕНА ПОВРШИНА.pdf
ПРИЛОГ 3 Rajac- ZONA VIKEND NASELJE.pdf
ПРИЛОГ 4 GUP BELANOVICA.pdf

 

30.11.2023.

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

Привремени орган општине Љиг је на седници одржаној дана 14.11.2023. године упутило јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину на територији општине Љиг и Нацрту Одлуке о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине Љиг (у даљем тексту: Нацрт одлуке)  који је објављен на интернет презентацији општине Љиг.

Јавна расправа о Нацрту одлуке одржана је од 15.11.2023. до 29.11.2023. године.

У складу са Програмом јавне расправе отворени састанак представника надлежних органа Општине са заинтересованим грађанима, представницима удружења грађана и средстава јавног обавештавања, одржан је 29.11.2023. године у сали број 21/III у згради општине Љиг, ул. Карађорђева број 7, са почетком у 12:00 часова. На отвореном састанку није било заинтересованих грађана, представника удружења грађана и средстава јавног обавештавања.

До 29.11.2023. године до 12:00 часова није пристигло ниједно мишљење и предлог на Нацрт одлуке.

Како није било пристиглих предлога, примедби и сугестија, констатовано је да је Нацрт одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Љиг израђен у складу са прописима који су основ за доношење одлуке.

ИЗВЕШТАЈ

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.