ТУРИЗАМ ОПШТИНЕ ЉИГ

Бања Љиг се налази на удаљености од само 87 км од Београда, 35км од Ваљева и 40 од Горњег Милановца на магистралном путу Београд-Подгорица
Љиг се налази у подножју планине Рајац, клима је умерено континентална са свежим летима и умерено хладним зимама. Средња годишнја температура је 10 С.Изузетне климатске карактеристике значајно утичу на позитивне исходе бањских терапија
Љиг је опремљен апаратима за лечење свих врста реуматских болести као и стања прелома и повреда костију.
Хотел Љиг располаже капацитетом од 105 лежајева (све собе су са купатилом,телефоном и ТВ) банкет салом,рестораном са 230 места и кухињом од 600 оброка.Собе су једнокреветне и двокреветне.У кругу хотела налазе се олимпијски базен, фудбалско игралиште, центар за рехабилитацију са термалном-минералном водом температуре 32 С и која је високо лековитог дејства и по богатству минералног састава у сам врх вода на територији Србије,стазе за трчање. Центар за рехабилитацију поседуе салу за терапије, апарате за физикалну медицину, каде за подводну масажу, лекаре специјалисте, медицинске сестре и физиотерапеуте. Поред хотела Љиг се налази и камп насеље са простором од 50 камп-јединица и бензинска пумпа. Хотел има договор са Основном школом која поседује спортску салу са парним грејањем, трибинама која служи за рукомет, одбојку, фудбал, кошарку погодна је како за наведене спортове тако и за припреме боксера, рвача, и осталих спортована струњачама.Спортска сала се налази 700 м од хотела.
Бања Љиг располаже са више извора термоминералних вода температуре 32,5С, чија су лековита својства била позната још старим Римљанима.Минерална вода користи се за пиће и купање.
Живописна околина близина историјских споменика, гостољубиви домаћини околина села, туристичке манифестације:Косидба на Рајцу, Рајачка лисица, меморијал Чика Душко Јовановић, бројне књижевне и музичке вечери учиниће ваш боравак у бањи Љиг не заборавним. Бања Љиг је идеална локација за рекреацију спортиста, ловаца и риболоваца.Спортистима је на располагању фудбалски и одбојкашки терен.

Посетите сајт Туристичке организације Љиг

Посетите Званични сајт манифестације "Косидба на Рајцу"

Share this post

MOD_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITMOD_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITMOD_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITMOD_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT
Mreza web prijatelja