Данас је одржана 42.седноца Општинског већа општине Љиг на којој је утврђен Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Љиг за 2021. годину. Веће је позитивно оценило Извештај о раду Регионалног центра за управљање отпадом „Еко-Тамнава“ д.о.о. Уб, као и Извештај за прошлу и План рада за текућу годину Градске библиотеке „Љиг“ из Љига.

Извештај о раду поднео је и Савет за здравље општине Љиг и то за период од 01.12.2020. – 30.11.2021.године, док је Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на подручју општине Љиг Већу проследио на изјашњавање Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Љиг за период 01.01. – 31.12.2021.године. Како је је Општинско веће позитивно оценило све поднете извештаје и планове, коначну реч о поднетим документима даће Скупштина општине Љиг на наредној седници.

Не седници је донета Одлука о расподели буџетких средстава за суфинансирање пројеката удружења и верских заједница по Јавном конкурсу, као и Закључак којим се утврђујуу накнаде за противградне стрелце.