Протокол о сарадњи

Локалне самоуправе које припадају сливовима Западне Мораве и Колубаре 10. фебруара у Краљеву потписале су протоколе о сарадњи који за циљ имају смањења ризика и обезбеђење квалитетног одговора и брзог опоравка ових заједница након евентуалних елементарних непогода и других опасности.

 

Свечаним потписивањем Протокола о сарадњи градова и општина слива Западне Мораве и Протокола о сарадњи градова и општина слива Колубаре биће дефинисани посебни циљеви, а намера је да ове локалне самоуправе координисано раде на: припреми заједничких стратешких и планских докумената из области управљања ризицима, припреми предлога пројеката и конкурисања код фондова, изградњи адекватног система ране најаве, адекватном одговору на ванредне ситуације, развоју јединица цивилне заштите опште намене, заједничком планирању и имплементацији инфраструктурних мера, стратегији планирања финансијских средства ради смањења и трансфера ризика, ефикасне обнове на основу принципа „изгради поново боље“ и унапређењу процеса процене штете и обнове након елементарне непогоде на основу међународне ПДНА методологије (Пост дисастер неед ассессмент).

Протокол о сарадњи градова и општина слива Колубаре за општину Љиг, потписао је председник општине Љиг Драган Лазаревић.

Потписивању су присуствовали и в.д. директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Велимир Станојевић, заменица сталног представника УНДП-а у Србији Стелиана Недера, начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, као и представници других релевантних државних и регионалних установа и институција.

 

Оставите одговор